Background Image

Hieronnat

Hieronnat


Aromaattinen vartalohieronta


Aromaattinen vartalohieronta perustuu eteerisillä öljyillä tehtävään hierontaan. Hieronnalla lämmitetään ja rentoutetaan lihaksia, vilkastutetaan verenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä hyödynnetään yrttien eteeristen öljyjen vaikutuksia. Hieronta alkaa koko vartalon kuivaharjauksella jonka jälkeen tehdään hieronta eteerisillä öljyillä, jotka valitaan jokaiselle asiakkaalle asiakkaan toivomusten mukaisesti. Hierontaan voidaan valita esimerkiksi rauhoittava ja rentouttava laventeli tai greippi joka poistaa nesteitä ja sopii selluliitille.


Hoitopäivänä tulisi muistaa juoda paljon vettä ja levätä, ei saunaa tai hikiliikuntaa eikä auringonottoa tai solariumia, sillä kuumuus kiihdyttää haihtuvien öljyjen imeytymistä. Myöskään muita eteerisiä öljyjä ei tulisi käyttää saman päivän aikana.


HotStone –kuumakivihieronta


Kuumakivihieronta perustuu lämpimillä kivillä ja käsillä tehtävään rentouttavaan hierontaan. Hieronta aloitetaan koko vartalon kuivaharjauksella, jonka jälkeen koko vartalo hierotaan öljyä käyttäen ensin käsin ja sitten laavakivillä. Kuumakivihieronta rentouttaa lihaksia, lievittää kipuja, vilkastuttaa veren- ja lymfankiertoa, rauhoittaa sykettä ja lievittää stressiä. Kuumakivihieronnassa käytetään luonnon omia basalttikiviä, jotka ovat tasaisia ja tuntuvat iholla pehmeiltä, ne sitovat itseensä lämpöä ja luovuttavat sitä hitaasti. Lämmön ansiosta vaikutus yltää jopa 3 cm syvyyteen kudoksessa.


Hieronta on erittäin miellyttävää ja rentouttavaa.


HotStone-hieronta voidaan tehdä myös pelkästään selän alueelle.


Intialainen päähieronta


Intialainen päähieronta perustuu tuhansia vuosia vanhaan Ayurvedaan, joka on perinteinen intialainen lääketiede. Tavoitteena on mielen, tunteiden ja kehon harmonia. Hieronnassa pyritään kokonaisvaltaiseen rentoutumiseen ja hyvinvointiin.


Hieronta tehdään asiakkaan istuessa, hieronta tehdään selän, hartioiden, niskan ja pään alueelle. Intialainen päänhieronta sopii hyvin stressioireisiin, hermostuneisuuteen, päänsärkyyn, niska-hartiaseudun särkyihin, mielen rauhoittamiseen ja hemmotteluun.


Joissakin tilanteissa hierontaa tulee välttää, kaikki alla mainitut sairaudet eivät välttämättä ole este hieronnalle mutta ne täytyy ottaa huomioon. Jos et ole varma, varmista lääkäriltä lupa hierontaan.


Hieronnan kontraindikaatiot eli vasta-aiheet:

- korkea (hoitamaton) verenpaine

- sydän- ja verisuonitaudit

- pahanlaatuiset kasvaimet

- syöpä (akuutti vaihe)

- kuume ja tulehdukselliset sairaudet

- myöskään flunssaisena ei hierontaa suositella

- infektiot iholla

- laskimotukokset

- tuoreet vammat

- suonikohjut (ei hierota suonikohjujen kohdalta)

- epilepsia

- hallitsematon diabetes

- raskaus, normaalisti edennyt raskaus ei ole este hieronnalle, mutta raskaus huomioidaan hieronnan toteutuksessa ja raskauden loppuvaiheessa vatsan ja alaselän aluetta ei hierota.


Lisäksi aromaattisessa hieronnassa: allergiat käytettäville yrteille, astma (yksilöllistä) migreeni (jos tuoksut laukaisevat migreenin, yksilöllistä), raskaus (eteerisiä öljyjä ei käytetä)


Lisäksi kuumakivihieronnassa: sairaudet joissa esiintyy tuntopuutoksia (kivien lämpö), heikentynyt tuntoaisti, iho-ongelmat jossa iho voi ärsyyntyä kosteudesta ja kuumuudesta, raskaus (ei suositella lämpörasituksen takia)


Lisäksi Intialaisessa päähieronnassa: aivojen verenkiertohäiriöt tai pään alueen verenkiertoon liittyvät häiriöt tai sairaudet.

Screenshot